SVT gör ohämmad reklam för politisk aktivist inom musikbranschen

Av | februari 16, 2019

SVT är ibland väldigt stränga när det gäller reklam i rutan, men andra gånger (som idag) släpper man fram artisten Silvana Imam som helt ohämmat får göra reklam för sitt nya album. Och inte nog med det, hennes budskap är dessutom politiskt! Kan du gissa vilket sorts politiskt budskap det är?

Artikeln är genomgående positiv utan några som helst kritiska inslag eller frågor. Budskapet är att alla jordens människor egentligen är likadana, men att vi använder falska identifikationer för att definiera vår identitet på olika sätt. SVT försöker legitimera hennes budskap genom att skriva att hon har magisterexamen i psykologi.

SVT hade naturligtvis inte publicerat sådant ohämmat beröm om artisten inte haft ”rätt” åsikter. Dagens artikel är inte bara ett bra exempel på reklam för en kommersiell produkt, utan även på hur SVT låter andra framföra politiska budskap så att ingen ska kunna säga att de är partiska. Alltså, istället för att själva framföra politiska budskap intervjuar de personer som gör det åt dem.

Men det ser du igenom om du börjar läsa SVT kritiskt och granskande!

Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/silvana-imams-budskap-med-nya-skivan-befria-er-fran-egot-jorden-ar-till-for-alla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.