Inte ens alla hjärtans dag går säker från SVTs klimatpropaganda

Av | februari 14, 2019

Följer man SVT varje dag som jag gör är det uppenbart hur de försöker använda sitt inflytande till att få folk att flyga mindre och äta mindre kött. De tar ständigt ställning, trots att de ska vara opartiska och förmedla objektiv information. Idag har vi ett bra exempel på selektivt urval.

Det är ju alla hjärtans dag, och det krävs en hel del vilja om man ska knyta det till klimatförändringarna. SVT har den viljan. Man skriver att de allra flesta rosorna odlas i Afrika och transporteras sedan till Sverige. Sedan låter man två personer diskutera huruvida det är bättre med rosor odlade i Sverige (vilket skulle kräva mängder med energi) för att minimera transporterna.

Sedan skriver man att rosorna visserligen är dåliga för klimatet, men att många afrikanska kvinnor livnär sig på industrin, vilket är bra. Frågan är dock hur långt SVT kan gå med sin klimatpropaganda. Ska vi förbjuda frihandel på grund av transportsträckorna? Ska vi propagera för ett förbud mot att handla på kinesiska budgetsajter på grund av transporterna? Var går gränsen?

Det verkar som att SVT kan attackera precis vad som helst, oavsett hur minimal effekt det har på klimatet. Huvudsaken är att de får fortsätta driva sitt narrativ.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/hur-mycket-karlek-ryms-i-en-bukett-rosor-pa-alla-hjartans-dag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.