SVT glömmer bort reklamen i sin miljöiver

Av | mars 10, 2019

Den här gången gör SVT reklam helt öppet för Svenska lantchips. Företaget har en anläggning i Södertälje där man använder ånga istället för gasol då man ska värma upp vattnet. SVT, som mer och mer framstår som miljöaktivister snarare än journalister, verkar ha missat att man i praktiken helt ogenerat gör reklam för Svenska lantchips.

Vanligtvis är SVT väldigt noga med att inte nämna namnen på företag då man pratar om olika produkter. Du har säkert hört dem säga saker i stil med ”vi befinner oss på ett företag i Stockholm där man tillverkar XXX”. Man utelämnar alltså namnet på firman för att undvika att göra reklam.

Det har man dock helt glömt bort i det här fallet. I reportaget från Svenska lantchips får en representant från företaget helt öppet berätta om hela processen från potatis till goda chips. Inga kritiska frågor ställs någonstans, och hade inte SVT-reportern hängt med i bild hade man lätt kunnat missta videon för företagets reklam.

Jämför gärna detta med tillfället då SVT fick kritik för att under en OS-sändning låta ett företags namn synas för länge i bakgrunden under en intervju. Vad som ska räknas som reklam och inte verkar vara helt godtyckligt för Public Service.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sodertalje/fossilfritt-fran-chips-till-potatis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.