SVT fortsätter propagera för att könsskillnader är en social konstruktion

Av | november 9, 2019

Det finns vissa vinklingar och vissa teorier som folket på SVT gärna sprider. En är att skillnader mellan män och kvinnor nästan helt endast beror på sociala normer. För att sprida detta tankesätt letar man över hela världen tills man hittar något som ger vatten på kvarnen. Nu har man hittat det man söker i Chile.

Varför man tar upp ett gäng stickande män från Chile som en nyhet kan man diskutera. Jag tror SVT gör det för att stickande män gör något omanligt. Därför vill man lyfta fram och normalisera dem med en genomgående positiv artikel. Jag förstår inte riktigt vad nyhetsvärdet är med denna artikel, utan anar att den bara är den senaste i raden av propagandartiklar från SVT.

Man undviker att säga rakt ut att könsskillnader är sociala konstruktioner, att män och kvinnor egentligen hade valt samma yrken och intressen om de hade varit fria individer. Istället formulerar man sig som ”de är trötta på machokulturen”. Vad är egentligen ”machokultur”, SVT? Är det mäns sätt att vara och uppföra sig?

Det hela blir ju lite komiskt när de propagerar för individens fria val, samtidigt som SVT själva använder sig av normer och propaganda för att säga att manlighet är något fult. Man drar till och med upp den forne diktatorn Pinochet och menar att han format synen på manlighet i Chile. För detta presenterar man naturligtvis inga belägg, och inga argument heller för den delen.

Manlighet = machokultur

Enligt SVT då.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/de-stickande-mannen-i-chile-gor-upp-med-machokulturen

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.