Ren propaganda på fars dag hos SVT

Av | november 9, 2019

Vad är det som kännetecknar fars dag? Enligt SVT är det hur många pappor som tar ut föräldraledighet. Dagen till ära passar man på att göra en lista över vilka kommuner vars pappor är bäst på att plocka ut föräldrapenning. Det man gör är alltså att man kapar en speciell dag och försöker få den att förknippas med SVTs syn på jämställdhet. Vi har sett tidigare exempel hur man försökt kapa Nationaldagen för att förknippa den med mångfald och invandring. Det är samma taktik som används här.

Budskapet man för fram är att man talar om för Sveriges pappor att de som tar ut en större del av föräldrapenningen är bättre pappor. Det är ren propaganda. Istället för att låta föräldrar välja själva hur de vill fördela är man på SVT helt inne på spåret att den ojämna fördelningen endast beror på sociala normer. Och vad för bättre sätt finns det att motarbeta en social norm, om inte att skapa en ny social norm! SVT har egentligen alltså inga problem med sociala normer, det måste bara vara ”rätt” sociala normer.

Man har även publicerat en annan artikel där man direkt uppmanar Sveriges pappor att ta mer ansvar för hushållsarbetet. På vilket sätt ligger det i Public Service uppdrag att komma med direkta uppmaningar till svenska män hur de ska leva sin liv?

Artikeln är inte ens publicerad som en debattartikel, utan har kategoriserats som en vanlig inrikesnyhet.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/pappor-i-dorotea-bast-i-landet-pa-att-ta-barnledigt
Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/grattis-pa-fars-dag-sa-blir-du-en-annu-battre-pappa

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.