SVT fortsätter med sina misslyckade intervjuer

Av | augusti 29, 2020

Tredje gången gillt! Idag intervjuas kommunstyrelsens ordförande i Malmö, Katrin Stjernfeldt Jammeh.

Vad är problemet?

Återigen missar SVT en helt uppenbar följdfråga när Stjernfeldt Jammeh säger

Det är många som fortfarande tror på myten som sprids, att polisen har tillåtit den islamofoba manifestationen och misslett allmänheten.

På vilket sätt är kritik och skändning av koranen islamofobi? Ett uttryck för yttrandefrihet blir alltså till islamofobi, men SVTs reporter ger inte Stjernfeldt Jammeh mothugg om detta. Då är ju frågan om kritik mot islam och koranen överhuvudtaget är tillåten? För det är ju inte så att man får ett epitet om man bränner en bibel framför kyrkan. Då är det yttrandefrihet.

Dessutom använder reportern ordet ”frustration” för att beskriva stämningen bland vissa av muslimerna i Malmö. Hade det varit högerextrema som låg bakom upploppet hade ordet snarare varit ”hat”. Eller vad tror du? Jag lade märke till detta som ytterligare ett exempel på SVTs identitetspolitik där man särbehandlar grupper beroende på vilka som anses vara offer.

Vad skulle gjorts bättre?

SVTs reporter borde ha ifrågasatt socialdemokraten när hon benämnde manifestationen som islamofobi. Man ska komma ihåg att polisen inte förbjöd manifestationen för att det är förbjudet att bränna koranen, utan för att de inte kunde garantera säkerheten.

Vad kan du som medborgare göra?

Var uppmärksam på ordval och retorik. Båda kan användas för att försköna eller förfula grupper, individer eller ideologier.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/jammeh-om-nattens-upplopp-manga-tror-pa-myten-som-sprids

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.