SVT försöker insinuera att Trump vill starta krig med Iran

Av | januari 4, 2020

SVT har skrivit en artikel om Trumps gamla tweets som handlade om att Obama skulle försöka starta krig med Iran för att rädda sina opinionssiffror.

Vad är problemet?

Att det är lätt att starta drev i sociala medier är ingen hemlighet, men frågan är om det är public service roll att driva sådana vidare? Det råder ingen tvekan om att det bara är en sida som vill uppmärksamma Trumps gamla tweets om Obama och Iran, och det är inte konservativa källor om man säger så. Det är en populär taktik att misstolka med flit för att driva narrativ. Man försöker få någonting att framstå som det inte är. Och detta hänger alltså SVT på glatt, kanske inte helt oväntat med tanke på deras inställning till Trump.

Trump har aldrig sagt att han vill ha krig med Iran, men det framgår inte heller i artikeln. Kolla gärna hur många gånger SVT hänger på drev som riktas mot feminister, miljöaktivister eller vänsterliberaler. Jag kan lova att du inte kommer hitta särskilt många.

Vad skulle gjorts bättre?

Förutom att SVT väldigt ensidigt väljer ut vilka drev i sociala medier man vill uppmärksamma, borde de åtminstone haft vett nog att i artikeln skriva att Trump inte vill ha krig med Iran. Nu framstår artikeln mer som ett försök att skapa en bild av en hycklande, krigslysten president.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/efter-upptrappningen-trumps-tidigare-tweets-om-iran-diskuteras-igen

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.