SVT förklarar varför folk inte tar till sig klimatlarmen

Av | november 11, 2019

Just nu är SVT fullkomligt besatta av klimatet. Knappt en dag går utan att de publicerar en ny artikel väl synlig på startsidan. Eftersom folk fortsätter att släppa ut mer koldioxid, och alltså inte bryr sig om vad SVT skriver, verkar de i ren desperation förklara för oss dumma varför vi inte reagerar. För det kan vi ju naturligtvis inte veta själva, det måste vi ha en skattefinansierad media för.

Man kan förstås fråga sig om SVT inte tror att folk helt enkelt kan tycka vissa larmrapporter är överdrivna. Istället radas det upp anledningar som exempelvis att vi inte tror att det kan bli problem under våra livstider, eller att det helt enkelt handlar om förnekelse.

Problemet med den här artikeln är att SVT försöker ta ifrån oss rätten att ha egna uppfattningar om klimatet. Eller ens rätten att tänka och förstå oss själva så pass att vi vet varför vi avfärdar vissa klimatteorier. Tänk nu om SVT hade applicerat detta agerande på andra områden också, som politik och sport. Vi kanske kan se fram emot när SVT förklarar varför folk förnekar att ett visst parti har bäst politik, eller varför de förnekar att ett visst fotbollslag är det bästa.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/orsaken-till-att-du-inte-bryr-dig-om-klimathotet-de-fem-d-na

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.