SVT börjar nu spekulera för att ha någonting att skriva om i klimatfrågan

Av | oktober 17, 2021

SVT har hittat på en ny artikel på temat klimatförändringar. Den här gången handlar det om vad vi kommer att äta om 80 år, det vill säga då de flesta som är vuxna idag inte lever längre.

Vad är problemet?

Det här är en artikel som SVT själva har hittat på. Det vill säga, det är ingen nyhet utan man spekulerar bara. Har det inte skett några översvämningar eller liknande verkar man försöka hitta på saker att skriva om för att driva vidare klimatnarrativet.

Visserligen baseras spekulationerna på forskning, men forskningen i det här fallet bygger på väldigt osäkra modeller (vilket är ganska naturligt eftersom det är oerhört svårt att förutse vad som kommer hända 80 år framåt i tiden). Forskaren säger själv att forskningen bygger på ”en ganska fri tolkning”.

Vad skulle gjorts bättre?

Spekulationer borde inte ha någon plats bland nyheterna. Den här artikeln hade passat bättre som en debattartikel eller som en analys eller krönika.

Fundera på följande

Varför tror du det är så viktigt för SVT att varje dag kunna publicera nya artiklar om klimatet, även om det inte har hänt någonting?

Källa: https://www.svt.se/nyheter/tallriksmodellen-2100

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.