SVT benämner Samhällsnytt utan stämpel

Av | december 17, 2020

SVT skriver om ytterligare en Centerpartist som blivit avslöjad med att ha bott tillsammans med en dömd pedofil. Men Samhällsnytt var först, vilket SVT också skriver.

Vad är det som är bra?

SVT har så gott som alltid gett alternativmedia olika stämplar (främlingsfientlig, populistisk och så vidare), men den här gången gör man inte det. Det i sig är positivt, även om jag kan tycka att man gott kan benämna Samhällsnytt som högerkonservativa med tanke på att deras rapportering trots allt är väldigt vinklad. Man kan också fråga sig om detta är en tillfällighet (beroende på vem som skriver artikeln hos SVT), eller om det är något som kommer visa sig vara ihållande.

Problemet med att använda värdeladdade stämplar är dels att de ofta blir väldigt subjektiva (vilket inte kommer läsaren till nytta), och dels att public service sällan stämplar traditionell media. Tidigare verkar man ha varit ovilliga att se ”alternativ” media som riktig media, men kanske börjar man nu göra det.

Dock lade jag märke till att man inte gett Samhällsnytt någon länk tillbaka. För dig som inte är insatt i SEO (Search Engine Optimization, alltså sökordsoptimering) är det väldigt positivt för en mindre sajt om en större, populär sajt länkar till den. Det kan bidra till att den mindre sajten hamnar högre upp i sökresultaten på Google. Högre upp betyder fler besökare. Däremot har SVT länkat till lokala Ystads Allehanda.

Nästa steg blir att SVT länkar till ”alternativ” media. Det har jag fortfarande inte sett dem göra.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/toppolitiker-avgar-bodde-ihop-med-man-som-domts-for-sexuellt-overgrepp-mot-barn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.