SVT associerar Pewdiepie med nazism

Av | november 14, 2019

Vad händer när man i god tro tipsar om en YouTube-kanal som sedan visar sig ha tvivelaktigt innehåll? Man gör ingen stor affär av det, för det skedde inte med uppsåt. Men så tänker uppenbarligen inte SVT, för de associerar mer än gärna Pewdiepie med nazism, och det är inte första gången de gör det heller.

Idag skriver Public Service om att Pewdiepie har tyckt om fel YouTube-kanal och fel typ av humor. Till detta sätter SVT en rubrik som lyder ”Pewdiepie i nytt nazistblåsväder”. Och allt grundat på att Felix Kjellberg har uttryckt att han gillar en YouTube-kanal som visade sig köra med nazistreferenser här och där, något han inte kände till när han gillade den.

Tänk efter själv hur du hade reagerat om SVT associerat dig med något du inte alls gillar, bara för att du av misstag råkat trycka på en gillaknapp på fel kanal eller fel sida på sociala medier. Rubriksättningen är väldigt ohederlig, och även om artikeln förtydligar så attackerar den Pewdiepie snarare än att objektivt berätta vad som har hänt och sedan låta läsaren dra sina egna slutsatser.

Men vid det här laget vet vi att SVT inte gillar att läsaren får utrymme att tolka själv. Budskapet ska vara färdigpaketerat innan artikeln är slut.

Källa: https://www.svt.se/kultur/pewdiepie-i-nytt-nazistblasvader

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.