SR utgår från jämställdhet baserad på lika resultat … varje gång

Av | januari 3, 2025

Under 2024 blev det färre kvinnor i politiken. Detta enligt IDEA, som följer demokratiutvecklingen i världen (i vad som förefaller vara baserat på vänsterideal).

Vad är problemet?

Som så många gånger förr utgår man från jämställdhet baserad på lika resultat. Det betyder att man strävar efter att kvinnor ska tvångskvoteras för att man av ideologiska skäl vill uppnå en perfekt jämställdhet baserad på identitetspolitik. Rent konkret vill man alltså tillsätta olika positioner baserat på kön istället för på merit.

Vad skulle gjorts bättre?

När ska public service-bolagen ens erkänna att det existerar en jämställdhet som baseras på lika förutsättningar?

Fundera på följande

Eftersom både SR och SVT låtsas som att det bara finns ett sätt att se på detta, förs denna syn vidare till läsare och lyssnare. Man pratar mycket om representation, men den verkar bara baseras på hur folk ser ut eller var de kommer ifrån (och aldrig på vad de tycker).

Jag frågade Beatrice Janzon på SR

Hej!

Mitt namn är Kai och jag driver mediegranskaren.se.

I din artikel som publicerades 12:17 idag skriver du om att det blev färre kvinnor i politiken under 2024, och presenterar detta som något negativt. Detta då du, precis som alla andra på public service, utgår från en jämställdhetsdefinition som baseras på lika resultat, snarare än lika förutsättningar.

1) Varför kan ingen på public service erkänna det faktum att det finns något som heter jämställdhet baserat på lika förutsättningar, och som inte kräver kvotering?
2) Om ni ska representera hela Sveriges befolkning, hur kan det då komma sig att ni alltid, i denna fråga, uteslutande utgår från vänsterperspektivet som lobbar för tvångskvotering?

Om du väljer att svara kommer ditt svar att publiceras i sin helhet på min sajt.

Källa: https://sverigesradio.se/artikel/farre-kvinnor-i-politiken-globalt-efter-supervalaret-varningssignal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.