Socialistisk utgångspunkt då SVT rapporterar om tandläkare

Av | januari 25, 2023

Det är för många som besöker tandläkaren i region Östergötland, i alla fall om man får tro tandvårdsdirektören Anna-Carin Dahlgren.

Vad är problemet?

SVT ifrågasätter inte varför regionen, istället för att lägga skulden på sina kunder, utökar kapaciteten för att matcha efterfrågan. Det är klassiskt vänstertänk att staten (eller regioner i det här fallet) ska styra folks liv för att göra det säkrare och tryggare för alla. Och det är lika klassiskt högertänk att alla tar eget ansvar, och att marknaden reder sig själv.

Problemet är att hela artikeln är full av vänstertänk, med total avsaknad av högertänk. Dock inte helt oväntat, med tanke på att det är SVT.

Vad skulle gjorts bättre?

SVT hade kunnat fråga tandvårdsdirektören om det inte är regionens ansvar att bemanna för att möta efterfrågan.

Fundera på följande

Tandvårdsdirektören har naturligtvis en poäng, eftersom det råder tandläkarbrist i Sverige. Men vad har SVT för roll som media? Att granska stat och myndigheter, eller att instruera folket hur de ska agera genom att agera megafon åt stat och myndigheter?

En annan sak kan man fundera på: hur skulle stat och myndigheter få ut information till folk utan media?

Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/regionen-folk-med-god-tandhalsa-tar-resurser-fran-dem-som-battre-behover-tandvard

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.