Socialdemokraterna anklagas för att avsätta domare. Var är artikeln, SVT?

Av | mars 9, 2023

För några dagar sedan skrev jag om att Fria Tider felaktigt påstått att Socialdemokraterna sparkade två nämndemän (domare), eftersom det då inte fanns belägg för det. Men nu har en av domarna berättat att det rörde sig om otillbörlig påverkan, alltså att domarna avsattes. Sedan vet man naturligtvis inte säkert om domaren eller Socialdemokraterna pratar sanning.

Vad är problemet

SVT och Aftonbladet är sist på bollen. En snabb sökning visar att DN, GP, Expressen, Sydsvenskan och SR alla har varsin artikel på ämnet. Bland de ”alternativa” medierna har Samnytt lyckats publicera en artikel.

Vad skulle gjorts bättre?

Det här är en stor nyhet. Stefan Blomquist, som är ordförande i Nämndemännens riksförbund, har aldrig varit med om något liknande (enligt intervjun i Sveriges Radio). SVT har överlägset mest pengar av alla medier i Sverige, de slår även SR med cirka två miljarder per år. Så varför är man sist?

Fundera på följande

Vi vet alla hur media brukar orera då företrädare för Sverigedemokraterna kritiserar domar offentligt. Nu kan det ha varit så att Socialdemokraterna i praktiken avsatt två domare. Hur tror du medierna kommer följa upp detta, och kommer det påverka framtida artiklar som handlar om Sverigedemokrater som kritiserar domar? Kommer man fortfarande göra jämförelser med Ungern och Polen? Det här ska bli spännande att följa!

Källa: https://sverigesradio.se/artikel/politiska-patryckningar-mot-namndemannen-i-snippa-domen
Källa: https://www.expressen.se/nyheter/kraver-ursakt-efter-motet-med-s-fatt-se-utskriften-/
Källa: https://samnytt.se/s-ledningen-ljog-om-namndeman-avkravs-ursakt/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.