Skulle Nyheter Idag anlitat Robert Mathiasson om han var nazist?

Av | februari 7, 2022

Kommunisten Robert Mathiasson har varit krönikör för Nyheter Idag ett tag nu. Och det är inte vad han skriver jag tänkte uppmärksamma, utan det faktum att han blev anlitad av Chang Frick.

Vad är problemet?

Jag kollade runt lite grann på reaktionerna då Nyheter Idag anlitade Mathiasson, och det annan media problematiserar är inte att han är kommunist, utan att en kommunist nu börjat skriva för en högersajt. Det tycker jag säger en hel del om det svenska medielandskapet.

För hur hade reaktionerna sett ut om han istället varit nazist? Förmodligen totalt annorlunda, trots att kommunismen har dödat fler människor och den ideologin fortfarande är verksam i länder som Nordkorea, Vietnam och Kina. Det här visar hur kommunismen fortfarande behandlas med silkesvantar, och att det finns ett starkt vänsteretablissemang inom svensk media som inte vill angripa vänsterextremismen för hårt.

Själv har jag inga problem med vare sig kommunister eller nazister på skribentposition, och jag tycker det är bra att Frick anlitade Mathiasson. Men medie-Svergies hyckleri är mindre bra.

Vad skulle gjorts bättre?

Sluta behandla kommunister som om de egentligen vore goda människor. Vi har sett historiskt, om och om igen, vad som händer när kommunister kommer till makten. Vanligt folk ses som statens slavar och de som inte rättar sig i ledet råkar illa ut.

Fundera på följande

Varför tror du det finns en förståelse för kommunismen, medan det inte finns förståelse för nazismen? Varifrån kommer denna syn, och vem eller vilka upprätthåller narrativet?

Källa: https://nyheteridag.se/mathiasson-sanningen-bakom-joe-rogan-affaren/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.