Nyheter Idag för Sverigedemokraternas talan, men på ett subtilt sätt

Av | februari 5, 2022

Sverigedemokraterna har skrivit en debattartikel i Expressen, och Nyheter Idag skriver om denna debattartikel.

Vad är problemet?

Varför ska Nyheter Idag producera en artikel som bara baseras på citat från en annan tidnings debattartikel? Jo, för man vill lyfta fram det SD säger och trycka till Miljöpartiet. Det hela bottnar i att MP i Göteborg vill att svenska föräldrar ska placera sina barn i skolor i problemområden, för att gynna integrationen och få invandrarbarn att umgås mer med svenska barn.

SD säger då att miljöpartisterna själva kan flytta till dessa områden, vilket är den pik som Nyheter Idag baserar sin artikel på. Problemet är alltså att man tar SDs parti helt och hållet och i princip bara för fram vad de säger. Och det är inte direkt första gången Nyheter Idag gör detta, om man säger så.

Vad skulle gjorts bättre?

Gör inte nyhetsartiklar av debattartiklar. Och ska man tvunget uppmärksamma en debattartikel bör man inte ta ställning för den ena eller andra parten, utan presentera båda sidors argument på ett objektivt sätt.

Fundera på följande

Glöm inte att tänka kritiskt, även när du läser nyheter vars budskap du gillar. Det lättaste är att bara läsa sådant som känslorna mår bra av (folk och media som håller med en), utmaningen är att ta del av information man ideologiskt inte gillar, utan att på förhand bestämma sig för att man kommer förkasta allt som står.

Källa: https://nyheteridag.se/sd-fritt-fram-for-miljopartister-att-flytta-till-utsatta-omraden/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.