Simon Superti släpper nytt album och SVT visar prov på selektivt urval/vinkling

Av | maj 31, 2023

Producenten och artisten Simon Superti släpper ett nytt album, och han vill få machomän att gråta.

Vad är problemet?

Att SVT Kultur består av vänsterfeminister råder det ingen tvekan om, om man dömer baserat på vad de publicerar. Det genomgående narrativet är att män ska bli mer som kvinnor, det vill säga visa mer känslor, ”våga” be om hjälp och inte vara så ”macho” (manliga). Det är inte särskilt svårt att lägga märke till detta. Jag har aldrig sett SVT Kultur skriva en artikel där de romantiserar klassisk manlighet, eller lyfter fram budskap som ”sluta vara en mes” och ”lös problem istället för att gråta”. Det vill säga, budskapet är fullständigt ensidigt om man kollar över tid. SVT Kultur låtsas om som att det inte finns andra synsätt och åsikter i denna fråga.

Meningar som den här osar också vänsterfeminism:

Ett av spåren på albumet heter ’Svartskallepunk’ som genom att beskriva hur Superti nu kommer in på nattklubbar klädd i enbart tofflor tar upp ämnen som strukturell rasism.

Det är liksom alltid samma budskap hos SVT Kultur.

Vad skulle gjorts bättre?

Om SVT ska spegla hela befolkningen borde de sluta med att bara mata på med samma sorts budskap i den här frågan. Det är ensidighet som denna som gör att konservativa ser att SVT inte är neutrala, utan står på vänsterfeminismens sida.

Fundera på följande

Tydligen tycker SVT det är OK om invandrare kallar sig själva för svartskallar och blattar. Tror du journalisten hade suttit och lett om en etnisk svensk döpt ett spår till ”Svartskallepunk”? Det här är ett prima exempel på identitetspolitik, där vänsterns offergrupper får använda ord och språkbruk som inga andra får. Om orden verkligen varit så fruktansvärda borde de väl inte användas överhuvudtaget, mer än i förklarande syfte?

Identifierar sig Superti själv som en blatte eller en svartskalle? Eller njuter han bara av att kunna använda ord som etniska svenskar inte får använda?

Källa: https://www.svt.se/kultur/simon-superti-slapper-albumet-hemlisar-vill-fa-machoman-att-grata-produtti-di-superti-cornelis-vreeswijk

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.