SD gör bort sig, men bara Fria Tider skriver om det

Av | augusti 9, 2022

Expressen har avslöjat att mannen som håller på med partiets vitbok i själva verket är medlem i partiet. Den här typen av negativa nyheter för Sverigedemokraterna brukar ”alternativ” media ofta undvika att skriva om, men här har faktiskt Fria Tider tagit upp det.

Vad är problemet?

Ett problem är att vare sig Nyheter Idag eller Samnytt skriver om det här. Hur ska de kunna ha trovärdighet om de undviker att skriva om negativa nyheter som rör partier de själva gillar? Ett annat problem är när Fria Tider uttrycker sig så här:

Expressen har av allt att döma använt uppgifter från dataintrång som grund för sitt avslöjande.

Allt att döma? Som vad? Fria Tider ger inga detaljer eller källor till detta påstående. Fria Tider kallar även Expressen för en vänstertidning, och även om den knappast är en högertidning längre (som den var på 90-talet) så undrar jag hur Fria Tider får den till att bli vänster?

Vad skulle gjorts bättre?

Oavsett media så bör de skriva om negativa saker om alla partier, och inte undvika publicering bara för att de själva inte gillar vad som kommit fram. I det här fallet borde Fria Tider också förklara va de har för grund till sitt påstående om dataintrång.

Fundera på följande

Polarisering leder ofta till mindre debatt och diskussion, och en sak som bidrar till polarisering är då vanligt folk och/eller journalister utgår från att vissa partier bara gör rätt, medan andra partier bara gör fel.

https://www.friatider.se/sds-oberoende-granskare-sjalv-partimedlem

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.