Samnytt lär oss hur man kan vrida och vända på allting (Réka Tolnai och Östersjön)

Av | januari 15, 2022

Samnytt skriver om reaktionerna på centerpartisten Réka Tolnais tweet där hon skriver ”Vi har ryska fartyg i Östersjön och regeringen tror fortfarande att det är säkrare för Sverige att inte vara med i Nato? Är mållös”.

Vad är problemet?

För det första plockar Samnytt bara fram kritiska röster, förmodligen eftersom man är en konservativ nyhetssajt och Tolnai är en liberal politiker. Problemet är dock att vi som inte besöker Twitter får en felaktig bild av verkligheten när bara den ena sidan lyfts fram.

Det andra problemet är att Samnytt själva kallar det Tolnai säger för ”okunnigt uttalande” i rubriken. Tolnai har inte någonstans påstått att delar av Östersjön inte är ryska vatten. Så på vilket sätt är hon okunnig? Om man vrider och vänder på sanningen kan man se det mesta man vill …

Vad skulle gjorts bättre?

När media rapporterar från Twitter bör man lyfta fram röster från båda läger för att det inte ska framstå som ensidig propaganda. Samnytt borde även sluta med överdrifter och vansinnestolkningar. Det finns ingen ”alternativ” media som producerar lika många nyheter som dem, men vill de nå upp till samma trovärdighet som Nyheter Idag (bland ”alternativ” medier) måste de bli seriösare.

Fundera på följande

Tror du att Samnytt har som ambition att bli seriösare, eller handlar allting bara om att tjäna pengar och driva agenda och propaganda?

Källa: https://samnytt.se/c-topp-hacklas-efter-okunnigt-uttalande-om-ryska-fartyg-i-ostersjon/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.