Samhällsnytts rapportering om polisen i samband med demonstrationer

Av | mars 21, 2021

Samhällsnytt rapportar kritiskt om polisens agerande i samband med de olagliga demonstrationerna mot restriktionerna (på grund av viruset). Men hur rapporterade man om polisens agerande i samband med de olagliga Black Lives Matter-demonstrationerna sommaren 2020, där det också samlades för mycket folk på samma plats?

Vad är problemet?

När det är högerdemonstranter som är i farten har Samhällsnytt tenderat att ta deras sida genom att fokusera på polisens våld mot de som begår olagligheter. Men när det gällde vänsterdemonstranterna i somras tenderade man att ta polisens sida och skriva artiklar om hur de blev attackerade av demonstranterna. När man går igenom artiklarna är det ganska uppenbart vilken sida Samhällsnytt favoriserar. Inte för att de likt public service utger sig för att vara neutrala, men lite mer objektivitet borde man ändå kunna utkräva. Sådant här beteende spär bara på polariseringen och lägermentaliteten.

Vad skulle gjorts bättre?

Rapportera mer balanserat. Ta inte ställning för en sida bara för att man sympatiserar med den.

Fundera på följande

På vilket sätt vill Samhällsnytt påverka sina läsare genom denna ensidiga rapportering? Vad händer med demokratin i ett samhälle där media direkt eller indirekt påverkar din uppfattning om samhällshändelser på ett vinklat och subjektivt sätt?

Källa: https://samnytt.se/polisen-anklagas-for-att-vara-skjutklara-vid-gardagens-coronademonstration-se-bilder/
Källa: https://samnytt.se/just-nu-polisens-overvald-mot-demonstranter-i-stockholm-se-video/
Källa: https://samnytt.se/polisen-upploste-olaglig-black-lives-matter-demonstration-i-stockholm/
Källa: https://samnytt.se/maskerade-vansteraktivister-attackerade-polisen-knulla-ainas-mamma/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.