Så här håller SVT i sitt klimataktivistiska narrativ

Av | juli 11, 2019

Förra året minns du säkert alla artiklar SVT skrev om hettan i Sverige. Mycket kopplades till klimatförändringar och klimataktivism, ett narrativ som SVT gärna driver. Så vad gör de i år när vädret i Sverige är förhållandevis normalt på de flesta platser? Ja inte skriver de att det svenska vädret är normalt! Istället blickar de ut mot Europa för att rapportera om extremväder där de kan hitta det.

Det handlar om att nöta in en bild av konstant extremväder hos läsaren för att vi hela tiden ska ha klimatförändringarna i åtanke och inte glömma att vi, enligt public service, måste ändra livsstil. Hade det varit normalt väder i hela Europa hade man letat utanför kontinenten tills man hittat ett land som hade extremväder. Allt för att driva agendan framåt.

Sådant här drev kallas agendajournalistik, då media vill att läsaren ska få en viss uppfattning om något. Det hade varit ärligare att som tillägg till de europeiska vädernyheterna skriva att det svenska vädret inte alls är så extremt som det var under 2018. Men hade man gjort det kanske läsaren hade tänkt ”jamen klimatförändringarna var inte så farliga trots allt”, och det vill man inte.

Det ska också tilläggas att en enskild artikel inte visar drevet, men SVT publicerar den här typen av klimatalarmism regelbundet. Häng på deras sajt lika ofta som mig så får du se!

Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/se-extremvadret-dra-fram-i-europa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.