Nyheter Idag rapporterar extremt vinklat om Unga Feminister

Av | november 26, 2019

Feministiskt initiativs ungdomsförbund Unga Feminister eftersöker fler stödmedlemmar för att kunna få statsbidrag inför 2020. Nyheter Idag skriver en artikel om detta.

Vad är problemet?

Nyheter Idag vinklar till att börja med själva genom att fokusera på att sexåriga barn kan bli stödmedlemmar. I praktiken är åldersspannet satt till 6–25 år, och det är ingenting som UF hittat på själva utan de delger bara information om vad som gäller. UF fokuserar alltså inte på sexåringar, vilket Nyheter Idag får det att låta som.

Dessutom väljer Nyheter Idag att publicera en rad tweets som skildrar reaktioner på UFs Facebook-inlägg. Varenda av de fyra tweetsen är kritiska. Alltså ett väldigt vinklat, selektivt urval.

Vad skulle gjorts bättre?

Nyheter Idag borde varit ärligare och inte flyttat fokus till sexåringar bara för att åldersspannet för bidrag inkluderar den åldern. När man sedan väljer ut reaktioner på inlägget borde man ha valt både kritiska och positiva för att få en mer nyanserad bild av folks reaktioner. Det man gör nu är att få det att framstå som om inlägget ogillas av alla, vilket naturligtvis inte är fallet.

Källa: https://nyheteridag.se/unga-feminister-rekryterar-sexaringar-for-att-fa-statsbidrag/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.