Nyheter Idag lyfter fram extremer för att smutskasta liberalism

Av | oktober 23, 2019

Det här är en taktik som media använder för att få motståndarsidan att framstå som dålig. Taktiken fungerar på följande sätt:

Nyheter Idag blir anklagade för att bedriva ensidig rapportering kring en ideologi eller ett politiskt parti, i det här fallet låter man nästan bara konservativa komma till tals
Nyheter Idag lyfter fram argument från extrema personer inom liberalismen
På så sätt kan de säga att de visst lyfter fram liberala ståndpunkter, men vad de egentligen gör är att de för ut budskapet ”så här extrema är liberaler”

Man kan alltid körsbärsplocka meningsmotståndare på den andra sidan. Detta kan vi framför allt se i USA där både republikaner och demokrater är mycket duktiga på att försöka använda respektive sidas extremer som ansikte utåt för den ideologi man själva inte gillar. Trump till exempel har försökt göra ”The Squad” till ansiktet utåt för demokraterna, för att på så sätt locka mittenväljare till republikanerna.

Det kanske också är på grund av att ideologisk driven media med agendor hela tiden lyfter fram extremerna hos respektive sidor, som polariseringen i landet fortgår.

Källa: https://nyheteridag.se/liberala-studenter-vill-avskaffa-hogskoleprovet-man-klarar-provet-for-bra/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.