Nyheter Idag liknar migranter vid stormning

Av | maj 22, 2021

Igår skrev jag om hur SVT fokuserar på barnen för att påverka dig via dina känslor. Nyheter Idag försöker tvärtom få dig att se migranterna som ett hot.

Vad är problemet?

Varför ska det vara så svårt för media att skriva balanserat, utan att det blir uppenbart vilket budskap de ska föra fram? Det går faktiskt att fokusera på båda saker samtidigt, både att barn kan drunkna och att migranterna tar sig in olagligt i ett annat land.

Att Nyheter Idag väljer rubriken ”Tusentals migranter stormade spansk kuststad: ’Allvarlig kris för Spanien och Europa’” är för att de vill presentera situationen som ett hot. Jämför detta med SVT som vill presentera situationen som en humanitär katastrof. Två helt olika vinklingar, där ingen är intresserad av att skildra en så komplett verklighetsbild som möjligt.

Vad skulle gjorts bättre?

Skilda barn, skriv att immigranter begår olagligheter när de tar sig in i ett land utan lov. Ge oss båda sidor av verkligheten, och inte bara den sida som media själva vill se.

Fundera på följande

Det finns alltid två sidor av verkligheten. Hur ofta ser du båda sidor skildras i media när det gäller känsliga ämnen?

Källa: https://nyheteridag.se/migrantanstormning-av-spansk-kuststad-spaniens-premiarminister-allvarlig-kris-for-spanien-och-europa/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.