Nyheter Idag försöker inte ens dölja hur partiska man är

Av | juli 31, 2020

Den konservative debattören Ronie Berggren har läst boken Cynical Theories, och ger sin tolkning till oss läsare.

Vad är problemet?

Rubriken lyder ”Ny bok förklarar identitetsvänsterns galna teorier”. Naturligtvis är dessa teorier galna ur ett högerkonservativt perspektiv, men de är inte galna ur ett objektivt perspektiv. Nyheter Idag är i och för sig, till skillnad från public service, ganska öppna med var de står någonstans på den politiska skalan, men de försöker inte ens vara objektiva här.

Vad skulle gjorts bättre?

Bara ta bort ordet ”galna” ur rubriken hade hjälpt. Sedan får Nyheter Idag gärna låta andra debattörer än Ronie Berggren kommentera den här typen av händelser, annars riskerar de att skaffa sin egen högerversion av Göran Greider.

Vad kan du som medborgare göra?

Kom ihåg att Nyheter Idag är en högerkonservativ sajt, och att de alltid kommer ta ställning för sådana värderingar.

Källa: https://nyheteridag.se/ny-bok-forklarar-identitetsvansterns-galna-teorier/

En reaktion på “Nyheter Idag försöker inte ens dölja hur partiska man är

 1. NN

  Jag förstår vad du menar: Ibland är ett budskap kraftfullare med ett nedtonat språk. Less is more.

  Jag ser Nyheter Idag som en högerversion av Aftonbladet. Och jag uppskattar att Nyheter Idag är öppen med att den ser sig själv som libertariansk och liberalkonservativ. De skriver nyheter utifrån den utgångspunkten men använder ett provocerande språk som man vanligtvis bara ser hos kvällstidningar som är socialistiska eller socialliberala. Det retar många. Men jag tror inte att många hade höjt på ögonbrynen om Aftonbladet hade skrivit en rubrik om ”högertrollens galna teorier”. Trots högerprofilen har Nyheter Idag haft artiklar och kommentarer från flera personer som identifierar sig som någon form av vänster: Stig-Björn Ljunggren, Markus Allard, Malcom Kyeyune, Nils Littorin, Alexander Bard.

  Tänk vad uppfriskande om SVT åtminstone kunde erkänna själva att de lutar åt vänster. Det blir ganska skevt när deras självbild som ”objektiv” och ”neutral” projiceras till publiken. Programchefen Jan Helin kom direkt från posten som chefredaktör på socialdemokratiska Aftonbladet. Slow clap. Ridå!

  Jag skrattade åt den finurliga formuleringen ”högerversion av Göran Greider”. Men jag måste säga att Ronie Berggren ger ett nödvändigt perspektiv på USA som jag inte ser i annan svensk media. Den som vill ta del av Ronies arbete kan göra det på https://usapol.blogspot.com/

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.