Nej, medierna lyssnar inte bara på varandra!

Av | september 12, 2019

Igår skrev jag om att SVT bara tog med kritik från andra journalister vad gällde deras förändring i programmet Gokväll (det gör ett uppehåll med bokrecensionerna). Men idag har de minsann (knappast på grund av den här sajten, dock) skrivit en till artikel där man berättar om kritik från vanliga människor. Vad bra!

Artikeln visar dock samtidigt hur den äldre generationen har problem att själva skaffa information från internet, och därför blir lätta byten för media. Läs följande citat från en tittare hos SVT:

Det är som ett hån mot oss som bär kulturen. Är det inte ett ansvar att låta er nya målgrupp bli medvetna om vad som finns att läsa och upptäcka. Böcker öppnar dörrar till nya liv. Tänk om, tänk rätt.

Ingen behöver public service för att upptäcka nya böcker att läsa. Men kan man inte hantera internet så kanske SVT är den enda källan till information man har, och då får den källan väldigt mycket makt. Yngre med internetvana vet att bokinformation bara är några klicka bort, och tar inte längre än några minuter.

Källa: https://www.svt.se/kultur/skarp-kritik-mot-gokvall

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.