När media väl bestämt sig för att tycka illa om någon kör de på samma narrativ in i kaklet

Av | januari 14, 2022

Expressen skriver om Melania Trumps hattauktion.

Vad är problemet

I princip allting som skrivs om Trump och hans familj i traditionell media (särskilt de kommersiella medierna) är negativt, och så har det varit sedan han kom ned från rulltrappan i Trump Tower 2015 och sade att Mexiko skickar in våldtäktsmän till USA över gränsen.

Problemet är inte att man kritiserar medlemmar ur Trump-familjen, utan att rapporteringen är så fullständigt ensidig. Så fort en offentlig person har åsikter som inte överensstämmer med journalisternas, blir det som att journalisterna vill trycka till den offentliga personen, och genom drev få honom att ändra sig. Eftersom Trump aldrig ändrat sig ogillar journalisterna honom extra mycket. Hans dansar inte efter deras pipa som de flesta andra makthavare gör.

Angående den aktuella artikeln så är den lika ensidig som vanligt. Att kritik riktas mot Melanias auktion (hon anklagas för att vara otydlig med hur mycket av försäljningen som går till välgörande ändamål) är det inga problem med, men här är det bara den ena sidan (kritikerna) som får komma till tals. Allting är som vanligt ensidigt negativt.

Vad skulle gjorts bättre?

Behåll gärna kritiken, men blanda med andra åsikter och perspektiv. Sluta med anti-Trump-propagandan, efter nästan sju år börjar den bli tröttsam. Och inte för att det kommer hända, men journalister får gärna sluta bete sig som aktivister också.

Fundera på följande

Vad tror du skulle hända med journalister ur den traditionella mediekåren som skrev bra saker om Trump?

Källa: https://www.expressen.se/nyheter/melania-trump-sagas-for-hattauktionen-tondov/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.