När media tar till kändisar i valspurten

Av | september 6, 2022

Det är ett klassiskt och beprövat knep att använda sig av kändisar för att vinna röster inför ett val. Aftonbladet plockar in kommunisten Claes Eriksson från humorgruppen Galenskaparna.

Vad är problemet?

OK att Aftonbladet är en socialdemokratisk tidning, men propagandaartiklar borde väl ändå hållas till ledarsidorna? Det här är illa dold propaganda riktad mot högerpartierna, och i synnerhet Sverigedemokraterna. Claes Eriksson är en väldigt folkkär artist, och Aftonbladet/Socialdemokraterna hoppas naturligtvis att folk som gillar honom ska gå från M eller SD till S innan den 11 september.

Ett annat problem är medias ständiga gullande med kommunismen. Claes Eriksson var med på Kommunistiska Partiets valgala 1998, och har låtit sig intervjuas av Proletären som är en kommunistisk tidning. Aftonbladet beskriver Eriksson så här:

Claes Eriksson, 72, har aldrig hymlat om sina vänstersympatier.

Men de nämner inte ett ord om kommunism. För naturligtvis hade inte Aftonbladet (eller någon annan traditionell media) presenterat en nazist som man nu presenterar Eriksson. Då hade hela artikeln varit fylld av kritik och ifrågasättanden.

Vad skulle gjorts bättre?

Håll propagandan till ledarsidorna, och sluta gulla med kommunismen. Alla kommunister är snälla och vill ha fred på jorden tills de får makten …

Källa: https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/O8bbRO/claes-eriksson-orolig-infor-valet-funderar-pa-att-flytta
Källa: https://proletaren.se/kultur/revolutioner-blir-lagliga-nar-de-lyckas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.