Det är inte bara media som ska stå i skottgluggen för bristfällig demokrati

Av | september 5, 2022

Även om jag mest granskar SVT så kommer det ibland artiklar där konsumenten eller väljaren hamnar i fokus. Den här gången kom det ett sådan artikel hos SVT.

Vad är problemet?

En demokrati går ut på att alla har lika rösträtt och att alla använder den rätten för att själva besluta vilket parti de vill rösta på. Men en del unga väljare verkar låta andra välja åt dem, och då kan man ju fråga sig vad demokratin har för syfte. Kommentarer i videon som ”Bianca Ingrosso. Om Bianco tycker något så tycker jag det med” vittnar om en total brist på självtänkande. Om vi nu leker med tanken att vi applicerar denna mentalitet på hela Sveriges befolkning så får vi ett land där ett fåtal människor i praktiken styr vad folk ska rösta på.

Vad skulle gjorts bättre?

Svenskarna kanske skulle börja förtjäna rösträtten istället för att födas med den. Ett kunskapstest kanske skulle öka stoltheten att vara röstberättigad, och minska ignoransen som finns hos en del väljare.

Fundera på följande

Ju ignorantare folk är, desto lättare är det att styra deras åsikter. Ju mer självtänkande människor är, desto svårare blir det att kontrollera dem.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/goteborgarna-om-influencers-paverkan-pa-valet

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.