Mats Knutsson glömmer bort vad C och L sagt om V

Av | november 10, 2019

SVTs Mats Knutsson publicerade en analys den 4 december angående det bud som Socialdemokraterna lagt från till Centerpartiet. Mycket i analysen handlar om möjligheten om att få till en ny regering, samt vilka uppoffringar och kompromisser Stefan Löfven kan komma att tvingas till.

Knutsson drar upp C och Ls inställning till SD, och att det är högst osannolikt att de sätter sig i en regering som blir beroende av SD eftersom de så starkt lovat att inte göra det. Däremot nämner han inte ens att C även lovat att de inte kommer ge V något inflytande. Men för att Löfven ska röstas fram till statsminister kräver det att V röstar på honom. C blir alltså beroende av V, något Lööf lovat inte ska hända.

Här blir analysen alltså ensidig. Knutsson påminner (och han är långt ifrån den förste som gör det) oss om vad Lööf lovat om avståndstagandet till SD, men när det gäller exakt samma löfte angående V är det knäpptyst. Lööf verkar, trots sitt löfte, inte ha några problem att bli beroende av V i en statsministeromröstning, och Knutsson (och resten av SVT för den delen) ignorerar helt och hållet att diskutera det löftet.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/annie-loof-spanner-musklerna-for-att-tvinga-lofven-till-eftergifter

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.