”Massiv” kritik mot Nikes nya transa visar sig bara komma från högerkonservativt håll

Av | april 9, 2023

Nike har ett nytt reklamsamarbete där de använder sig av en transa för att marknadsföra sina produkter. Samnytt skriver att detta skapat massiv kritik.

Vad är problemet?

Varifrån kommer den ”massiva” kritiken? Jo, enbart från högerkonservativt håll. Källorna som citeras är brittiska Daily Mail och GB News, som båda har tydlig, högerkonservativ prägel. Problemet är alltså att man försöker få kritik från ett specifikt läger att framstå som generell.

Vad skulle gjorts bättre?

Skriv att kritiken främst kommer från konservativa, istället för att få den att framstå som generell. Samnytt hade även kunnat lyfta fram den positiva kritiken som reklamsamarbetet fått, för att på så sätt visa att det finns flera olika åsikter kring händelsen.

Fundera på följande

När kritik dyker upp mot något som journalisterna själva ogillar, vill man gärna förstora den och normalisera den. Om kritik däremot dyker upp mot något som journalisterna själva gillar, brukar de misstänkliggöra källan eller dumförklara den på olika sätt. I slutänden handlar allt om att styra dina åsikter.

Källa: https://samnytt.se/massiv-kritik-mot-nike-womans-samarbete-med-transinfluencer/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.