Kvällstidningarna fortsätter att spekulera om kriget

Av | maj 16, 2022

Krigsrapporteringen handlar minst lika mycket om propaganda och spekulationer, som om faktiska händelser. Expressen fortsätter på det inslagna spåret.

Vad är problemet?

Aftonbladet och Expressen har mängder med artiklar bakom betalväggar, och nästan alla handlar om rykten och spekulationer. Just nu ryktas det till exempel om att Putin har blodcancer. Det återstår att se om det stämmer, men frågan är om folk minns alla rykten som inte visar sig stämma.

Dagens artikel hos Expressen levererar fler spekulationer om hur Ryssland kommer agera på Sveriges NATO-ansökan. Som vanligt är det kunniga experter som uttalar sig, men trots all kunskap levererar de fortfarande bara kvalificerade gissningar och spekulationer. Ett talande citat är detta:

Alla experter har överskattat den ryska militärens förmåga.

Vad skulle gjorts bättre?

Mer rapportering om faktiska händelser och mindre gissningslekar och spekulationer.

Fundera på följande

Kvällstidningarna älskar att spekulera eftersom folk älskar att läsa rykten och skvaller. Men vad händer när folk inte längre kan skilja på rykten och faktiska händelser? Vem har mest ansvar i detta, medierna som publicerar ryktena, eller läsarna som fortsätter konsumera dem?

Källa: https://www.expressen.se/nyheter/sa-kan-putin-hamnas-svenska-natoansokan/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.