Fria Tider överraskar och skriver om rasistmordet i Buffalo i USA

Av | maj 16, 2022

En 18-åring sköt ihjäl minst tio personer i Buffalo i USA. Dådet har tydligt rasistiska motiv. Fria Tider rapporterar om detta.

Vad är det som är bra?

När det gäller våldsdåd med rasistiska motiv brukar det vara något som endast tas upp i traditionell media. ”Alternativ” media brukar välja att ignorera dessa händelser. Därför ska Fria Tider ha en eloge för att faktiskt skriva om något som bryter deras vanliga narrativ om invandrare som begår brott i Sverige. Vare sig Nyheter Idag eller Samnytt har tagit upp händelsen.

Dagens svenska medielandskap består i princip av två delar: dels den liberala delen som de traditionella medierna representerar, och dels den konservativa delen som ”alternativ” media står för. Det polariserade landskapet kan delvis förklaras med att varje sida tenderar att bara ta upp saker som gynnar deras eget ideologiska intresse. Jag brukar ofta uppmana människor att läsa nyheter hos flera olika medier, och det är just för att varje media i sig ofta är väldigt vinklad åt ett visst håll.

Men om medierna börjar publicera fler nyheter som inte bara överensstämmer med den egna ideologin kan mönstret på sikt brytas. Då kan människor som gärna håller sig till den media som skriver vad de vill höra, mer eller mindre tvingas att se nyheter som de inte velat läsa om annars. Och då kan samhällsdebatten breddas och polariseringen avta.

Naturligtvis är det långt dit, men artikeln hos Fria Tider är ett litet steg i rätt riktning.

Källa: https://www.friatider.se/livestreamade-sin-massaker-i-matbutik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.