Kors i taket: SVT lyfter fram kritik mot Greta Thunberg!

Av | november 6, 2021

Få saker är så tydligt vinklade hos SVT som deras behandling av klimat- och vänsteraktivisten Greta Thunberg. Jag har tidigare gjort en kartläggning som visar att SVT så gott som uteslutande undviker att kritisera Thunberg, ställa kritiska frågor till henne och liknande. Men idag hände det något riktigt ovanligt!

Vad var det som hände?

SVT lyfter fram flera norska röster som starkt kritiserar Thunbergs uttalanden om att klimatmötet var ett misslyckande för att ingenting hände. I en normal värld hade det här inte höjt några ögonbryn, men i världen vi lever i nu har vi ett public service-bolag som i princip aldrig sagt eller fört fram ett ont ord om Greta Thunberg.

Exakt vad det beror på kan man bara spekulera om, men min gissning är att SVTs redaktioner består av en hel del miljöaktivister som helt enkelt inte vill porträttera sin klimataktivist i dålig dager. Den gissningen baserar jag på allt som SVT producerar och publicerar.

Samtidigt är det här en påminnelse om hur vriden rapporteringen om Thunberg är. Och jag väntar fortfarande på att SVTs egna journalister ska ställa en kritisk fråga eller göra en kritisk granskning av henne.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/klimattoppmotet-cop26-i-glasgow (fastnålad artikel, om det ändras ska den ligga någonstans under den 6 november)

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.