Varför ska vi betala skattepengar för att få åsikter om ABBAs nya musik?

Av | november 5, 2021

SVT Kultur recenserar ABBAs nya album.

Vad är problemet?

För det första är det mer eller mindre vansinne att recensera musik. Det finns få saker som är så subjektiva som just musik, vilket gör att det bästa sättet att ta reda på om en låt är bra eller dålig är att helt enkelt lyssna på den. Den enes mästerverk kan vara den andres dynga.

För det andra finansieras SVT Kultur av skattepengar. Vi betalar alltså (med tvång dessutom) för att Tali da Silva ska berätta för oss vad hon tycker om ABBAs nya album. Åsikter som dessutom framställs på ett betydligt objektivare sätt än vad de egentligen är.

Vad skulle gjorts bättre?

SVT skulle kunna bantas rejält (spara miljarder av skattepengar varje år) om man plockade bort underhållning och bara fokuserade på kärnverksamheten som är nyhetsrapportering och granskning av makthavare. Recensioner av musik, film och spel är helt onödiga. Naturligtvis går det inte att spara miljarder på att dra in just recensioner, men recensionerna är en del av SVTs utbud som jag anser vara helt onödigt.

Fundera på följande

Om du frågade din vän om vad han tyckte om ABBAs nya album, och han ville ha tio kronor för att berätta, vad skulle du säga till honom då?

Källa: https://www.svt.se/kultur/abba-album-voyage-tali-da-silva-recension-svt-kultur

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.