Kommer Nyheter Idag någonsin skriva något positivt om Black Lives Matter?

Av | augusti 26, 2020

Det finns en tydlig polarisering när det gäller BLM. Traditionell, liberal media älskar dem, medan ”alternativ” media tar varje chans de kan för att smutskasta rörelsen. Idag handlar det om trakasserier av restaurangbesökare.

Vad är problemet?

Nyheter Idag skriver aldrig något positivt om BLM. Jag säger inte att de ljuger, men precis som SVT ägnar de sig åt vinklade budskap. Där public service nästan aldrig skriver illa om BLM, skriver Nyheter Idag aldrig någonting positivt om dem. Allt handlar om att se till att budskapet blir det rätta. Att läsaren får ”rätt” uppfattning av rörelsen.

Vad skulle gjorts bättre?

Föreställ dig en media som rapporterar om den skadegörelse och misshandel och de hot som BLM ägnar sig åt, samtidigt som man rapporterar om att många av deras protester är fredliga utan inslag av våld. Det är inte särskilt lätt att hitta en media som rapporterar om helhetsbilden, eller hur?

Vad kan du som medborgare göra?

Så länge våra svenska medier är så polariserade som de är, gör du bäst i att läsa hos både traditionell och ”alternativ” media. I alla fall om du vill ha en så rättvisande bild av verkligheten som möjligt.

Källa: https://nyheteridag.se/har-trakasserar-black-lives-matter-restaurangbesokare-kraver-att-de-visar-solidaritet/

Kategori: Okategoriserade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.