Inte ett ord om att Stram Kurs och koranbränningen bryter mot reglerna hos Fria Tider

Av | september 11, 2020

Det danska partiet Stram Kurs brände en koran i Rosengård för ett tag sedan, i protest mot att yttrandefriheten i praktiken styrs av de grupper som är aggressivast och hotfullast. Den manifestationen fick dock inte något tillstånd från polisen, och detsamma gäller nya koranbränningar som skett i Malmö.

Vad är problemet?

Alla manifestationer för att bränna koranen har nekats tillstånd av polisen, trots detta fortsätter de. Fria Tider skriver inte det i sin artikel, tvärtom citerar de Stram Kurs partiledare Rasmus Paludan då han säger:

Det är lagligt att bränna Koranen. Det är olagligt att förstöra en bil genom att kasta en cykel i vindrutan” (en förbipasserande som inte gillade koranbränningen kastade en cykel på danskarnas bil så fönster krossades)

Varför nämner man inte att Stram Kurs bryter mot reglerna med sina manifestationer? Varför gör man dem istället till offer genom att bara fokusera på den vandaliserade bilen?

Vad skulle gjorts bättre?

Fria Tider borde ha skrivit att Stram Kurs inte får manifestera med koranbränning för svensk polis, men att de bryter mot den regeln.

Vad kan du som medborgare göra?

Var uppmärksam med detaljer. Ideologisk driven media (i princip all media idag) utelämnar gärna detaljer, om detaljerna får budskapet att inte gå i linje med den egna ideologin. I det här fallet ville inte Fria Tider att någon skugga skulle falla på Stram Kurs.

Källa: https://www.friatider.se/koranbrannarnas-bil-sonderslagen-av-arga-araber

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.