Folket betalar för propaganda från SVT

Av | februari 13, 2019

Idag publicerade SVT en artikel som handlar om en barnfamilj som tar tåget (istället för flyget) på sin Europaresa. För det första finns det inget nyhetsvärde i artikeln. Det är inte relevant för skattebetalare att veta hur en slumpmässigt utvald familj väljer att resa genom Europa.

Det här handlar om ren propaganda för att få folk att åka mer tåg istället för att flyga. På ungefär samma sätt publicerar SVT positiva artiklar om vegetarianism eller veganism. Givetvis ska folk själva få välja om de vill ta tåget eller flyget. De ska också få välja om de vill äta veganskt eller om de vill äta kött.

Men jag tror inte SVT vill låta skattebetalarna välja. Istället vill de använda sin maktplattform för att påverka folk i den riktning som de anser vara bäst. Och denna propaganda sker med skattemedel som kommer från folket de försöker påverka!

Svenska folket tvingas alltså att finansiera en verksamhet som delvis går ut på att mata dem med propaganda. Vilket annat land i öst var det som sysslande med sådant förr i tiden?

Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/barnfamiljen-som-tar-taget-till-alperna-istallet-for-att-flyga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.