Inga kritiska frågor till de bortskämda barnen (igen) från SVT

Av | maj 9, 2024

Sverigedemokraterna föreslår, på flera håll i landet, att eleverna ska serveras makaroner och köttbullar varje dag för att de ska vilja äta ordentligt i skolan.

Vad är problemet?

I videon intervjuar SVT flera barn, men ingen kritisk fråga om deras bortskämdhet ställs. I slutet av videon frågar reportern vad ett barn skulle vilja äta i skolan, under de dagar han väljer att inte äta.

Vad skulle gjorts bättre?

Om eleverna inte äter är de inte hungriga – så enkelt är det. I många länder runtom i världen skulle barn bli överlyckliga om de fick skattefinansierade måltider i skolan. SVT borde haft med det perspektivet, särskilt med tanke på att jag skrivit om den här typen av händelser minst en gång tidigare (SVT har aldrig haft detta perspektiv i någon av artiklarna).

Fundera på följande

Jag tycker det finns en tendens i media och i Sverige i stort att inte lägga något ansvar på barn. Att bara prata om deras rättigheter, men aldrig om deras skyldigheter. Vad tycker du?

Jag frågade Serafia Olausson på SVT

Hej!

Mitt namn är Kai och jag driver mediegranskaren.se.

Idag publicerades en artikel 05:30 om att SD föreslår köttbullar i skolmaten varje dag. I videon i artikeln ställs inga kritiska frågor till barnen om deras bortskämdhet (äter man inte för att det inte är gott, är man inte hungrig), istället frågas det vad en elev skulle vilja se för att han skulle behaga äta skolmaten.

Jag undrar helt enkelt varför SVT inte hade det perspektivet om bortskämdhet i artikeln?

Om du väljer att svara kommer ditt svar att publiceras i sin helhet på min sajt.

Serafia Olausson valde att inte svara.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/sd-foreslar-kottbullar-i-skolan-varje-dag-asikterna-gar-isar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.