Ibland är det folket det är fel på, och inte journalisterna

Av | juni 13, 2022

SVT Nyheter Västernorrland skriver att tittare hört av sig och reagerat på den video som SVT publicerat, där man ser en björn attackera en älgkalv.

Vad är problemet?

Varför filma detta barbariska istället för att hjälpa björnen att äta nåt annat…

Några beskriver hur de legat sömnlösa efter den här publiceringen.

Tror dessa människor att naturen är en Disney-film? Eller har de bara inte lärt sig hantera sina känslor än? Eller kan det vara så att de hela tiden undviker verkligheten och sanningen när dessa två blivit för fula eller brutala? Det är som bekant ganska populärt att blunda för det man inte vill se, eftersom det är lättare och bekvämare.

En del människor låter känslorna styra helt. Till exempel sådana som tycker det är jättehemskt att se en katt ta en fågel, innan de i nästa stund köper en grillad kyckling. Så länge ingenting syns är det OK, men när man visar verkligheten verkar vissa flippa ur helt.

Vad skulle gjorts bättre?

Kan man inte hantera sina känslor kan man inte hantera verkligheten, och kan man inte hantera verkligheten börjar man ljuga och/eller diktera ihop saker. Man kan alltid träna upp kontrollen av känslorna genom att utsätta sig själv för saker man tycker är obehagliga, tills man inte uppfattar dem som obehagliga längre.

Fundera på följande

Vad händer med folk som hittar på sina egna verkligheter, för att det är lättare än att lära sig hantera känslorna? Hur många människor känner du som inte vill prata om obekväma ämnen?

Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/varfor-filma-detta-barbariska-istallet-for-att-hjalpa-bjornen-att-ata-nat-annat

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.