I skarpa situationer bekänner folk färg

Av | juni 4, 2020

Forskare, professorer och journalister. När det blir skarpt läge bekänner de alla färg.

Vad rör det sig om?

SVT har skrivit en artikel angående Black Lives Matter-protesterna i Stockholm. Man hämtar reaktioner från forskare Emma Frans, professor Mårten Schultz och journalisten Jens Liljestrand (plus en rad politiker, men dessa är naturligt partiska så de är inte intressanta i detta sammanhang).

Forskare Emma Frans, som står till vänster på den politiska skalan, hyllar såklart vänsterorganisationen Black Lives Matter. Professor Mårten Schultz är av motsatt uppfattning och ironiserar över budskapet ”I can’t breathe” (citat från mördade George Floyd) med en folkmassa som kan sprida coronaviruset. Jens Liljestrand på Expressen hyllar den knäböjande polisens insats (en händelse som också delar folk längs de ideologiska gränserna).

Så vad kan man få ut av det här? Jo, att ALLA innerst inne är partiska, oavsett om man är journalist, forskare eller professor. Var med andra ord misstänksam när folk i media uttalar sig, oavsett vilka titlar de har. Deras uttalanden är inte sällan färgade av deras egna värderingar (istället för att vara fakta). Alla vill påverka dig att tycka på ett visst sätt, även de som går hand i hand med vetenskapen.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/starka-reaktioner-pa-demonstrationen-ge-fan-i-att-dreva

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.