Helt otroligt – SVT publicerar en klimatkritisk opinionsartikel

Av | mars 16, 2019

Det vill säga kritisk mot klimathysterin. Och då menar jag inte en ren opinionsartikel från någon politiker, även om den aktuella artikeln just är en opinionsartikel. Men den är skriven av två experter.

Det här är första gången någonsin jag ser att SVT publicerar en artikel skriven av experter som går emot narrativet med klimathysteri. Det är ju så här SVT borde arbeta – man borde låta båda sidor höras, och sedan låta läsaren själv ta ställning. Hittills har man istället framställt allting som FNs klimatpanel IPCC säger som otvetydig fakta. Dagens opinionsartikel visar att det inte är fakta.

Visst, opinionsartikeln får inget utrymme bland de vanliga nyheterna. I nyhetsflödet som handlar om klimatdemonstrationerna över hela världen tar SVT med två opinionsartiklar, men inte just denna! Det finns med andra ord stort utrymme för vidare förbättringar hos Public Service vad gäller klimatdebatten, men det här är i alla fall ett stort steg i rätt riktning. Man låter den andra sidan höras, istället för att konstant ignorera experter som inte tror på hysterin.

Källa: https://www.svt.se/opinion/i-tider-av-klimatlarm-hall-fast-vid-vetenskapen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.