Bra exempel på hur SVT ignorerar kritik

Av | mars 16, 2019

Komikerparet Marie Agerhäll och Jesper Rönndahl gästade nyligen Skavlan, och kritiserade i efterhand programmet för att Skavlan fokuserat för mycket på Jesper. Det kan man tycka vad man vill om, men sättet SVT bemöter kritiken från paret är typiskt.

Projektledaren Anders G Carlsson skriver att man tar kritiken på största allvar. Det låter ju bra, men i själva verket bryr han sig inte, det framgår om man läser resten av det han skriver. Han skriver:

Vi beklagar när personer känner sig åsidosatta, ledsna eller i det här fallet bortklippta.

Det här är en klassisk formulering som alltid syftar till att få det att låta som att kritiken bara handlar om den subjektiva upplevelsen hos den som kritiserar. ”Tråkigt att du upplevde det på det sättet, men jag bryr mig inte”, typ. Sedan säger Carlsson även till Aftonbladet:

Nu är det ju så att det inte är en ny intervju med Marie Agerhäll nästa vecka, så funkar inte programmet. Det är ju ständigt nya situationer som redaktionen och Fredrik ställs inför, och nya ämnen, det är många parametrar. Det finns ingenting repetitivt i det här jobbet, allting är nytt varje gång

Jag förstår inte ens hur detta skulle vara ett sätt att bemöta kritiken? Och efter denna kommentar är det locket på från Carlsson. Men återigen, varför ska SVT och deras medarbetare behöva bry sig om kritik? I praktiken är de onåbara just nu.

Källa: https://www.svt.se/kultur/svt-i-samtal-med-skavlan-efter-kritiken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.