Har SR aldrig funderat på om jämställdheten faktiskt är naturlig?

Av | juni 19, 2023

Ett bordtennisläger i Halmstad ska få fler tjejer att börja med sporten.

Vad är problemet?

Public service-bolagen, inklusive SR, är ofta väldigt måna om att prata jämställdhet baserad på lika resultat. Men det enda sättet att nå denna form av jämställdhet är med kvotering och tvång. Låter man allting ske organiskt (fri vilja) kommer inte män och kvinnor spela samma sporter, utföra samma arbeten och så vidare. Lägret är ett bra exempel på där auktoriteter, i det här fallet bordtennisförbundet, försöker tvinga tjejer att bli intresserade av bordtennis. SVT har inte en tanke på att ifrågasätta upplägget där killar inte är välkomna.

Vad skulle gjorts bättre?

Jag saknar fler perspektiv från SVT här. Man ifrågasätter aldrig den här typen av projekt eftersom man själva gillar dem. Varför är det bara tjejer som behöver pepp? Vad hade man sagt om ett läger där tjejer var utestängda?

Fundera på följande

Partiskhet handlar om så mycket mer än bara direkta, politiska ställningstaganden. Exempel på partiskhet kan vara hur man favoriserar olika värderingar och ideologier, inte ifrågasätter det man själv tycker är bra, begränsar debatten, skriver artiklar utifrån på förhand bestämda perspektiv eller undanhåller information som kan göra att läsaren inte kommer fram till den slutsats man vill att han ska komma fram till.

Källa: https://sverigesradio.se/artikel/unikt-lager-ska-peppa-tjejer-8-ariga-selma-kul-att-traffa-varandra

Kategori: SR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.