Fult vinklad och missvisande rubrik hos Fria Tider

Av | juni 12, 2019

Fria Tider har skrivit en artikel om interpellationsdebatten mellan Socialdemokraternas Lena Hallengren och Sverigedemokraternas Henrik Vinge. Rubriken lyder ”Regeringen vill ge socialbidrag till IS-terrorister”. En mycket fult vinklad rubrik och jag ska förklara varför.

Sveriges antiterrorlagar kan man kritisera regeringen för. Hade vi infört kraftigare lagar mot terrorism tidigare hade inte IS-terrorister kunnat återvända till Sverige på samma sätt som de gör idag. Men att skriva att regeringen vill ge socialbidrag till terrorister är fel. Det är ju inte så att Socialdemokraterna VILL ge IS-terrorister skattepengar, men under nuvarande lagstiftning (som för all del delvis är sossarnas fel) måste socialtjänsten göra det. Man kan inte bara kräva undantag utan att lagar finns på plats.

En mer korrekt formulerad rubrik hade kunnat vara ”Sveriges slappa antiterrorlagar gör att socialtjänsten måste betala bidrag till IS-terrorister”. Det är alltså för att följa lagen som bidragen måste betalas ut. Sedan kan man för all del debattera att lagen i sig inte vässades i tid och därmed blev för slapp, men att skriva att regeringen vill ösa pengar på terrorister är en medveten feltolkning som bara är ämnad att reta upp folk. Oseriöst.

Källa: https://www.friatider.se/regeringen-vill-ge-socialbidrag-till-terrorister

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.