Fria Tider lyfter fram ensidig kritik mot Greta Thunbergs foto

Av | juli 11, 2021

Kampanjen KavlaUpp, som är menad att uppmana fler att vaccinera sig, har publicerat ett foto på Greta Thunberg och en rappare som tidigare varit kriminell.

Vad är problemet?

Det här händer så ofta så jag tycker till och med själv att det börjar bli tjatigt, men media tenderar att bara lyfta fram en viss typ av åsikter när de vill forma ett budskap som du ska ta till dig och låta dig påverkas av. I det här fallet har någonting hänt (fotot har publicerats), och då vill Fria Tider att deras läsare ska tycka illa om händelsen. Därför väljer de bara ut negativa saker som sagts om fotot.

Om du läser här regelbundet vet du att det är långt ifrån bara Fria Tider som agerar på det här sättet. Genom att bara visa dig som läsare en viss del av verkligheten, kan media styra dina åsikter och din uppfattning om den.

Vad skulle gjorts bättre?

Lyft fram både ris och ros. Anledningen till det är att läsare förtjänar att få en så bred verklighetsbeskrivning som möjligt.

Fundera på följande

Har media blivit så ideologiskt polariserade att deras respektive läsare kräver att de tar tydlig ställning i olika frågor? Skulle Fria Tider tappa de flesta av sina läsare om de till exempel skrev en positiv artikel om Greta Thunberg? Skulle deras läsare i så fall se dem som ideologiska förrädare?

Källa: https://www.friatider.se/gretas-intima-foto-med-kriminell-somalier-vacker-fragor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.