Fredrik Önnevall nekar ekonomisk hjälp från SVT

Av | februari 12, 2019

Som många säkert känner till dömdes Fredrik Önnevall villkorligt för människosmuggling efter att ha tagit med en syrier tillbaka till Sverige under inspelningen av Fosterland. SVT erbjöd sig därefter att betala Önnevalls rättegångskostnader, något som fick många att reagera kraftigt.

SVT står fast vid sitt beslut, men nu har Önnevall och hans team meddelat att man tackar nej till SVTs ekonomiska hjälp av två anledningar: dels att de inte ville skada Public Service förtroende, och dels för att de själva inte ville användas som ett redskap då folk kritiserar Public Service för det inträffade.

Anledningen att folk blev så arga var för att Önnevall begått en kriminell handling och dömts för den, och att SVT då ville använda skattemedel för att betala en brottslings rättegångskostnader.

SVT ställer även en fråga till Hanna Dowling som är chef för SVTs företagskommunikation. Hon får frågan hur hon ser på Önnevalls beslut – och resonemanget – att ekonomisk hjälp hade kunnat skada Public Service förtroende. Hon svarar:

Det är deras text och tolkning av situationen. Vi förstår deras resonemang och vi kommer att anpassa oss efter deras beslut.

Det är intressant att hon förstår resonemanget nu, för hon hade ingen förståelse för det alls när kritiken kom utifrån.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/fredrik-onnevall-vi-tackar-nej-till-att-svt-betalar-rattegangskostnaderna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.