Fler meningslösa, skattefinansierade intervjuer med IS-terrorister

Av | mars 24, 2019

SVT har nu utfört flertalet intervjuer med IS-terrorister, och man kan fråga sig till vilken nytta? Tänk på att varje grej som Public Service gör finansieras med skattepengar. Därför ska man alltid ifrågasätta sättet de bedriver journalistik på.

När de intervjuar IS-terrorister som nu vill tillbaka hem till Sverige säger de (terroristerna) alltid att de inte känner till vad IS gjorde, att de hjälpte till med sjukvård och liknande. Naturligtvis för att de vill komma tillbaka till ett säkert land ostraffat. Reportern Sanna Klinghoffer gör också denna analys i en relaterad artikel. Men då är frågan vad det är för mening med att fortsätta intervjua IS-terrorister när de naturligtvis kommer fortsätta ljuga för att få mildare eller obefintligt straff.

Att SVT vill göra en enstaka intervju kan jag köpa. Men när de gör fler och fler intervjuer, och det alltid blir samma resultat, undrar jag alltså vad det är för mening att slösa skattepengar på sådant när resultatet blir samma varje gång? Klart att ingen terrorist kommer säga att de var med och avrättade människor, och därmed riskera straff i Sverige (eftersom de är svenska medborgare).

Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/vi-har-ratt-att-komma-tillbaka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.