Expressens totalt ensidiga rapportering kring Greta Thunberg fortsätter

Av | november 2, 2019

Denna Expressen-artikel handlar om Leonardo DiCaprio och Greta Thunberg. Jag tror inte någon av dem behöver någon närmare beskrivning.

Vad är problemet?

Normalt när en person får globalt inflytande över miljontals människor (och därmed stor makt) så brukar media vara framme och granska personen eller rörelsen. Men i fallet med Greta Thunberg uteblir granskningen helt och hållet. Istället beskrivs hennes rörelse och allt hon gör i positiva ordalag. Det är inte att kritiskt granska makten.

I artikeln beskriver Leonardo DiCaprio hur han är optimistisk inför framtiden tack vare Greta och hennes miljöaktivister. Ingenstans hittar vi en granskning av hur DiCaprio själv agerar när det gäller miljöfrågan. Har han slutat flyga och köra bil? Expressen gör ingen granskning av detta alls.

Vad skulle kunna göras bättre?

Expressen borde börja granska rörelsen kring Greta Thunberg, vilka det är som driver på i bakgrunden och vilka som finansierar hennes resor. Likaså borde man just i denna artikel ha granskat DiCaprios livsstil för att se om den lever upp till det han säger.

Källa: https://www.expressen.se/nyheter/klimat/gretas-pik-det-vore-ett-sloseri-med-tid/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.