Expressen betygsätter finansminister Magdalena Anderssons tal i Almedalen

Av | juli 6, 2019

Under Almedalsveckan i Visby talar toppolitiker från riksdagspartierna. Nu har Magdalena Andersson talat och vi får se ett perfekt exempel på när media inte låter läsaren bilda sig sin egen uppfattning, utan tvunget kör ned åsikter och i det här fallet till och med recensioner i halsen på oss.

I fallet Almedalen är det extra intressant eftersom det rör sig om ett tal riktat mot folket, och inte en intervju i en tv-studio (förutom eftersnacket) där journalister bestämmer vilka frågor som ska ställas. Media, inklusive Expressen, hade lätt kunnat sända talet och sedan sätta punkt. Men nej, de är tvungna att ”analysera”, låta ”experter” uttala sig med mera. Varför får inte folket själva lyssna och dra slutsatser?

Vi behöver inte experter och statsvetare som kommenterar tal. Det de i praktiken gör är att de tänker, tolkar och definierar åt oss. Vanligt folk lämnas efter talet och Expressens artikel som mottagare av ett färdigt informations- och åsiktspaket där Expressen berättar för oss vad vi precis lyssnade på (som om man inte skulle förstå det själv).

Medias jobb vid sådana här tal borde helt enkelt vara att sända dem och på det sättet göra dem tillgängliga för alla svenskar, inte att kommentera och analysera allting. Det brukar allt som oftast sluta i åsiktspropaganda åt något håll.

Källa: https://www.expressen.se/nyheter/almedalen/magdalena-andersson-vi-ska-infora-sprakplikt/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.